Vadba Zhineng Qigonga v Sloveniji

Astrid med izvajanjem vaj

V Sloveniji se je pred kratkim odprl Zhigong institut Slovenija, ki ga vodita moja kolega  Astrid in Franc. Gre za center, v katerem se lahko naučite prakticiranja energijske metode z imenom Zhineng Qigong. Zhineng Qigong (智能气功; Chi-neng, Chi-lel) ali Qiogong modrosti in potencialov je sodobna metoda Qigonga, ki jo je na začetku osemdesetih let 20. stoletja pričel poučevati dr. Pang Ming.  Skozi leta študija je svojemu poznavanju moderne medicine najprej dodal znanje tradicionalne kitajske medicine. Sledila so leta poglobljenega preučevanja budističnega Qigonga, ki se mu je pridružilo še poglobljeno preučevanje borilnih veščin ter s Qigongom povezanih daoističnih in budističnih besedil. V teh besedilih je zaradi svojega bogatega znanja iz zahodne in tradicionalne medicine odkril  ključe v interpretaciji starodavnih formul.

YouTube slika preogleda

Oče Zhineng Qigonga Pang Ming

Na osnovi teh spoznanj je Pang Ming oblikoval sodobno metodo Qigonga, ki v sebi združuje številne starejše tehnike od tradicionalne kitajske medicine, tehnik Qigonga in tehnik Wushu do upoštevanja spoznanj sodobne medicine. Energijska metoda  Zhineng se je izkazala za eno od preprostejših, a hkrati najuspešnejših metod Qigonga, ki jo danes vadi več kot 10 milijonov ljudi.  Dva od ciljev tega Qigonga sta doseganje stanja praznine (wuji) in prebuditev zdravilnih moči, pomaga pa tudi pri duševnih stiskah. V osemdesetih letih je dr. Pang Ming svojo metodo še izboljševal, od leta 1988 do 2001 pa je vodil delovanje Qigong bolnice, kjer so bolezni zdravili brez uporabe zdravil. Ta bolnica se je od leta 1996 nahajala v Fengrunu v provinci Hebei in se od tedaj  imenovala Huaxia Zhineng Qigong Healing Center.

Delo v tej bolnici je poleg  prakticiranja Qigong vaj med drugim vključevalo tudi transmisijo zdravilne energije od inštruktorjev na paciente. V njej se je zdravilo več kot 100.000 pacientov s 180 različnimi boleznimi, uspešnost zdravljenja pa je bila 95%, skoraj nič manj uspešno niso zdravili niti »smrtnih« bolezni.  Transmisije zdravilne energije in redna vadba Qigonga je udeležence pripeljala v stanje globoke sproščenosti, kar je omogočilo manifestiranje velikih zdravilnih moči. Hromi ljudje so pogosto kmalu postajali mobilni, slepim se je vračal vid, gluhim pa sluh. Pojavili so se primeri, ko so bila znatna izboljšanja zdravstvenega stanja zgolj vprašanje nekaj minut. Na filmčku si lahko pogledate kako neverjetno hitro je lahko zdravljenje tumorja brez operacijskega posega:

YouTube slika preogleda

V devetdesetih letih se je Kitajska soočala s povečanim zanimanjem za Qigong. To je vodilo tudi v nastanek instantnih metod z dvomljivimi učinki, npr. v razvoj Falun Gonga, ki zaradi prevelike uporabe yang energije lahko vodi v razvoj Qigong bolezni in fanatizma. Obenem je Falun Gong prerastel tudi v borbeno in  fanatično politično gibanje, kitajska komunistična stranka pa se je ustrašila hitrega širjenja kulta, ki je spodkopaval njen monopol oblasti.  Zato so komunisti leta 2001 pripravili povračilni udarec, ki je prizadel večino razširjenih Qigong metod na Kitajskem. Stranska žrtev teh političnih obračunov je bil tako tudi Zhineng Qigong, saj je morala bolnica v provinci Hebei zapreti svoja vrata, dr. Pang Ming pa se je upokojil.

Njegovo delo danes nadaljujejo njegovi nasledniki, pri čemer podajajo različne interpretacije njegovega Qigonga.  Vaje Zhineng Qigonga pa so žal le del zapuščine  dr. Pang Minga,  zato so današnji uspehi pri izvajanju Zhineng Qigonga toliko bolj odvisni od vere, načina življenja, rednega prakticiranja in dobrih inštruktorjev. Astrid in Franc kot inštruktorja vam ponujata oporo v svojih energijskih sposobnostih,  ki sta jih pridobila predvsem tekom intenzivnega študija v zadnjih letih. Trening Zhineng Qigonga ne zahteva posebnih sposobnosti, vadijo ga lahko povsem običajni ljudje, zdravi in bolni, pripadniki vseh svetovnih nazorov. Metode se naučite skozi več stopenj, pri čemer je vodstvo izkušenih inštruktorjev praktično nepogrešljivo. Učinki te metode Qigonga so večplastni. Kakšen je ta trening, kaj so njegove posebnosti in ostale informacije pa dobite na –>

INFORMACIJE:

Zhigong institut Slovenija

Parmova ulica 25

GSM: 031 670 178

E-mail: zhigong@siol.com

  • Share/Bookmark
 

Comments are closed.