Fui gong

Zvezda Fui gong je poleg zvezde Kongwang ena od dveh glavnih strukturnih zvezd ali Shen Sha, ki jih uporabljamo v tehniki Štirih stebrov Usode. Ostale zvezde namreč pogosto delujejo zelo šibko, predvsem na dobrotnike (Guiren) močno vplivajo transformacije, trki in združitve. Zelo močne strukturne zvezde pa je zelo težko uničiti.

Zvezde Fui gong so lahko samo štiri in to so:

ZVEZDA FUI GONG

Wu Chen

Geng Chen

Wu Xu

Geng Xu

Tisti, ki se s Štirimi stebri že ukvarjate, takoj ugotovite, da nimate opraviti s klasičnimi zvezdami, ki imajo po deset ali dvanajst možnih variacij. Takoj ugotovite, da gre pravzaprav za štiri stebre. Ti stebri predstavljajo posebno zvezdo prav zaradi svoje izjemno močne notranje strukture.

V obliki Kui gang naj bi to zvezdo poznal tudi Xu Zi Ping. O tem več v nadaljevanju. Fui gong je zelo močna zvezda, katere osnovna narava se navezuje na dinamiko dogodkov v Zmaju in Psu, ki predstavljata območje zemlje, obzorja in ravnovesja. Fui gong ustvarja krožno vsrkavanje energij in omogoča, da z njimi krožimo na nekem nižjem in ožjem nivoju. Deluje po načelu zgoščanja in spiralnega kroženja energije. Predstavljajte si vpliv Črne luknje na okoliško vesolje in dobili boste občutek o kakšni vrsti energije je govora. Ta zvezda je izjemno močna, Clash in Combine je ne moreta ogroziti. Toda praviloma gorje elementu oziroma palači, ki s Fui Gong pride v Clash!

Ker zvezda Fui gong znotraj stebra ustvarja vseh pet elementov, je potrebno ugotoviti ali krepi ali slabi ugodne ali neugodne elemente. Čeprav pozicije Fui gong lahko preverjamo tudi drugod, je pravi Fui gong vedno le dnevni steber. To pomeni, da pravi Fui gong vedno slabi božanstva Bližine (Bi-Jian) in Pečata (Yin). To je dobro za močno postavljen osebni element, ki potrebuje ublažitev energij iz istega območja (Bližina in Pečat). Zaradi tega v Štirih stebrih pravimo, da Fui gong ljubi prisotnost Bližine (Bi-Jian) in Pečata (Yin), ki izdajajo človeka z močnim osebnim elementom. Nasprotno pa Fui gong (v nadaljevanju FG) ne more najbolje delovati, če imamo v stebrih veliko Bogastva (Cai) in Uradnikov (Guan-Sha). Kljub temu tudi v slabi postavitvi FG še vedno deluje. Ker vedno ustvarja neko vsaj minimalno energijsko ravnovesje, bi lahko rekli, da imajo osebe z dnevnim stebrom FG devet življenj; poberejo se lahko iz okoliščin, ki bi druge dotolkle. Če je FG dobro postavljen, nekateri pravijo, da človek nekako kar ne more umreti, toliko osnovne energije ima.

Če je ta zvezda dobro postavljena, kar pomeni, da se nahaja v območju sicer neugodnih božanstev, potem FG iz širše okolice pobere neravnovesne energije, jih umakne in zvrtinči na nekem ožjem področju. Človek, ki je močna kovina, npr. veliko pridobi s FG vseh vrst. Zemlje in kovine ne potrebuje, FG pa namesto podporne energije povzroča vrtinčenje. FG v takšnem primeru zruši pretirano moč podpornih energij in prinese neko ravnovesje na vseh področjih življenja. Tudi močna osebnostna zemlja s FG tipa Wu Chen in Wu Xu deluje ugodno- tekmeci in sovražniki so poraženi in se morajo umakniti iz življenja te osebe. Šibek osebni les in šibek osebni ogenj imata korist od vseh nepravih tipov FG, saj se ublažijo razni življenjski pritiski. Šibka osebna voda ima korist od nepravega FG Wu Chen in Wu Xu, ki jo obvaruje pred agresivnostjo in avtoritativnostjo okolice. Močna osebna voda pa ima korist od nepravega FG Geng Chen in Geng Xu.

Čeprav je skozi življenje osebe z zvezdo FG pogosto vseeno prisoten nek fokus, gotovo pa nek energijski zastoj v ožjem krogotoku, oseba z ugodno postavljenim FG deluje s karizmo, veliko osebnostno močjo in trdnostjo, sposobnostjo, da neugodne situacije pretransformira. Ta oseba lahko v življenju zato veliko doseže. Je inteligentna in modra, ima močno voljo, uspe lahko v projektih, o katerih drugi zgolj sanjarijo. Ima tudi vodstvene sposobnosti, je nekoliko aristokratska, pogosto rojena v bogati ali dobro stoječi družini.

Povsem nekaj drugega je, če se FG pojavi na mestu, kjer poglobi splošno neravnovesje, to je na mestu sicer ugodnih elementov. Na mestu, kjer bi oseba nujno potrebovala podporno energijo, jo FG še dodatno vrže iz ravnovesja. Takrat oseba dela nekaj, kar jo ogrozi, v življenju se sooča z velikimi testi, ki pa jih težko preseže, predvsem zaradi svoje trme. Velika trma je glavna značilnost slabo postavljenega FG. Oseba s takim FG enostavno noče spustiti svojih življenjskih vzorcev, čeprav vse okoliščine kažejo, da bi jih morala opustiti. Ljudje s takšno postavitvijo imajo težave s postavljanjem pravih življenjskih ciljev in se težko uveljavijo.

Šibka osebna zemlja s pravim FG tipa Wu Chen in Wu Xu potrebuje sorodne energije zemlje za svojo podporo. Toda tovrstni FG potencialno podporo zemeljskih energij pretopi v krogotok z vsemi elementi. Namesto, da bi lahko dobili stik s sorodnimi energijami, se nam ta stik kljub fokusu na odnose vedno znova izmuzne iz rok. Oseba ima praviloma težave z iskanjem prijateljev, sorodnih duš, je bolj odtujena, samotarska. Lahko se zgodi,da ima oslabel prsni koš.

Šibka kovina ne mara pravega FG tipa Geng Chen in Geng Xu in tudi ne nepravega tipa Wu Chen in Wu Xu. Šibka kovina praviloma potrebuje veliko kovine in zemlje, da se okrepi, tak FG pa te energije vsrka v nek zafokusiran krogotok. Oseba, ki ima eno ali drugo postavitev, ima praviloma slabe odnose z materjo. Na fizični ravni obstaja veliko tveganje za presnovne težave (neurejena presnova, rane, bakterijska vnetja).

V teoriji Bazi poznamo tudi zvezdo Kui gang, ki je prav tako strukturna zvezda stebrov in sicer jo najdemo v:

ZVEZDA KUI GANG

Ren Chen

Geng Chen

Wu Xu

Geng Xu

Ta zvezda nima nobene prave teoretične utemeljitve, kajti steber Ren Chen ne zažene kroženja energij, zato je ne uporabljajte, ker je lažna zvezda. Opisi te zvezde so sledeči: najmočneje deluje v dnevnem stebru (pravi Kui gang), ugodno deluje v okolju z božanstvi Bližine (Bi-Jian) in Pečata (Yin), neugodno pa v okolju z božanstvi Bogastva (Cai) in Uradnikov (Guan-Sha); ob njiju zvezda deluje izjemno slabo. Če je Kui Gang postavljen ugodno, je oseba rojena v bogati družini, ljubi čistočo, je dober argumentator in pisec polemičnih člankov. Primerni poklici naj bi bili po izročilu poklici z nožem, bodalom, rezilom, npr. kuhar, rabelj, krojač, brivec… Za ženske naj bi bil Kui gang vedno slab, kmalu da postane vdova ali ločena, hkrati pa ji Kui gang daje neko lepoto.

Če pogledamo na opise zvezde Kui gang iz vidika argumentacije zvezde Fui Gong, ni nobenega dvoma, da gre za isto zvezdo, kjer je v nekih starejših tekstih prišlo do napačnega prepisa informacije o stebru Wu Chen in tudi do popačenja imena iz Fui gong v pomensko drugačno besedo Kui Gang. Temeljni opisi zvezde Kui gang sledijo pomenskim opisom FG tako glede ugodnih kot neugodnih božanstev, karizmatičnih potencialov in zelo neugodnih vplivov. Kar se tiče opisov za ženske, je potrebno vedeti, da v srednjem veku ni bilo priporočljivo, da bi bila ženska osebnostno močna ali trmasta. Vsekakor se današnji opisi za delovanje zvezde Fui Gong z vprašanji vpliva na ženske in glede ”ostrih” poklicev ne ukvarjajo.

Vabljeni tudi k obisku Spiralinega programa NOVITA (več informacij dobite v Spirali):

YouTube slika preogleda

  • Share/Bookmark
 

Comments are closed.